Matematik

y=2E-25e^0,0313x ?????????????

19. september 2015 af StanleyH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er nået frem til ligningen y=2E-25e^0,0313x ved hjælp af eksponentiel regression men kan simpelthen ikke forstå hvad den betyder. 

jeg skal beregne y når x=23 

nogen som kan hjælpe ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2015 af mathon

2E-25 betyder 2\; Eksponent\; -25=\mathbf{\color{Red} 2}\cdot 10^{\mathbf{\color{Red} -25}}, når potensroden 10 er underforstået:

                               y=2\cdot 10^{-25}\cdot e^{0{,}0313x}

                               y=2\cdot 10^{-25}\cdot e^{0{,}0313\cdot \mathbf{\color{Red} 23}}


Svar #2
19. september 2015 af StanleyH (Slettet)

Tak for hurtigt svar, jeg er stadig lidt i tvivl det skulle meget gerne have gevet en funktion
y=a*b^x 

er a så 2*10^-25 og b 0,0313?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2015 af mathon

                y=2\cdot 10^{-25}\cdot 1{,}03179^x
                                                                                  da e^{kx}=\left ( e^k \right )^x


Svar #4
19. september 2015 af StanleyH (Slettet)

Okay mange tak :)


Skriv et svar til: y=2E-25e^0,0313x ?????????????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.