Fysik

Kraft og Newtons 2. lov

19. september 2015 af MariaJK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Jeg har en smule svært ved at komme med et eksempel..
Er der nogle, der kan hjælpe?


"Gør rede for begrebet kraft og Newtons 2. lov. Illustrer med eksempler."

Jeg forstår godt den første del, men jeg forstår ikke det med eksempler..


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2015 af hesch (Slettet)

I korte træk:  F = m * a.

Massen er her konstant, men i udvidet udgave gælder loven også for en varierende masse. Men med konstant masse kan du finde eksempler på varierende/forskellige accelerationer:

-  Tyngdeacceleration

-  Bremsning af bil.

-  Centripental acceleration.

-  osv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2015 af peter lind

Den gælder ikke for varierende masse. For varierende masse gælder F = d(mv)/dt = dm/dt*v+m*dv/dt = dm/dt *v + m*a. Se for eks. relativitesteorien


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Det findes der åbenbart forskellige opfattelser af:  Se afsnittet her:

https://da.wikipedia.org/wiki/Newtons_anden_lov

Newtons anden lov ved variabel masse.

Et specialtilfælde, men dog et tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2015 af peter lind

Der står jo netop den formel jeg har angivet i #2


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2015 af hesch (Slettet)

#4:  Jamen du skriver i  #2:

Den (loven) gælder ikke for varierende masse.

Så på een gang skriver du, at loven ikke gælder, og alligevel skriver du den selv for varierende masse, og henviser til relativitetsteorien?  Undskyld, men det er altså forvirrende, og hvorfor ikke henvise til raketligningen ( mere relevant )?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2015 af peter lind

du skriver at F = m*a gælder for varierende masse. Det gør den ikke. Der gælder den regel angivet i #2 og i din henvisning. Når jeg henviser til relavitetsteorien, var det simpelthen den der faldt mig ind uden nærmere eftertanke


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2015 af hesch (Slettet)

#6:  Jeg skriver:

I korte træk:  F = m * a.

og så skriver jeg i næste linie ( det er den lige neden under ):

Massen er her konstant, men i udvidet udgave gælder loven også for en varierende masse.

( Kan du finde det ? )


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2015 af SuneChr

# 0
Kraftbegrebet i fysikken er noget af det vanskelige at forholde sig til.
Man kan få lidt af kraft- og accelerationsfornemmelsen, hvis man, med en fjedervægt, Newtonmeter,
med et konstant udslag trækker en letløbende vogn af en vis masse henad en vandret plan plade.
Kraften, massen og accelerationen er konstant, og man fornemmer tydeligvis en hastighedsøgning.


Skriv et svar til: Kraft og Newtons 2. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.