Matematik

Undersøg om punkt ligger i parameterfremstilling.

19. september 2015 af fliiiddd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har bestemt en parameterfremstilling som følgende:

(x)=5+10t

(y)=3+8t

(z)=4+9t

Jeg skal nu bestemme om punktet (10,2,5) ligger på linjen. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2015 af peter lind

Du finder hvilken t der evt. skal svare til punktet. Dertil bruger du en af koordinatligningerne for eks. x = 5+10t

Derefter bruger du den t værdi på de andre koordinater og ser om resultatet stemmer med punktetes koordinater


Svar #2
19. september 2015 af fliiiddd (Slettet)

#1

Du finder hvilken t der evt. skal svare til punktet. Dertil bruger du en af koordinatligningerne for eks. x = 5+10t

Derefter bruger du den t værdi på de andre koordinater og ser om resultatet stemmer med punktetes koordinater

Jeg sætter f.eks. 10 = 5+10t ved x-koordinatet... Så finder jeg t ud fra ligningen, og indsætter den fundene t værdi på y og z. Så skulle jeg meget gerne ende ud med at få koordinaterne hvis punktet skal ligge på linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2015 af peter lind

Det første er rigtigt. Det andet ikke. Du sætter den fundne værdi ind i parameterfremstilling og ser om det giver punktets koordinater


Skriv et svar til: Undersøg om punkt ligger i parameterfremstilling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.