Matematik

Ligninger

20. september 2015 af NicolineG1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er blevet lidt i tvivl om hvordan jeg regner denne ligning ud: 2/x+4=7

Nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af Jerslev (Slettet)

#0: Træk 4 fra på hver side, gang med x og del på hver side med det tal, der nu står foran x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Start med at trække 4 fra på begge sider:

2/x = 7-4

Reducer:

2/x=3

Multiplicér med x på begge sider:

2=3x

Dividér med 3 på begge sider:

2/3=x

Således finder du, at x=2/3


Svar #3
20. september 2015 af NicolineG1 (Slettet)

Jeg forstår ikke det sidste du skrev.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Hvilket? 2/3=x er resultatet, jeg har blot byttet rundt på siderne.


Svar #5
20. september 2015 af NicolineG1 (Slettet)

men 2/4+0,666666667 giver ikke 7, eller er det bare mig der misforstår det hele


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Ved en ligning forstås, at vi indsætter noget på x's plads, således at udsagnet er korrekt.
Vi har regnet os frem til, at x=2/3. Vi indsætter dette i ligningen (husk, at 2/3 er det samme som 0.667):

2/0.666666667+4=7

Vores reslutat er altså korrekt. 


Svar #7
20. september 2015 af NicolineG1 (Slettet)

Ja det er jeg enig i, men 2/0,666666667+4 = 0,428571429. Ved ikke lige hvordan det kan blive til 7


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2015 af mette48 (Slettet)

2/x+4=7

x≠0

gang alle led med x og forkort brøken

træk 4x fra på begge sider

del med tallet foran x


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Du overholder ikke regnehierakiets orden. Man starter altid med at dividere:

2/0.666666667=3. 

Og 3+4=7. :)


Svar #10
20. september 2015 af NicolineG1 (Slettet)

nååårh på den måde, det er fordi jeg brugte lommeregneren.. TAK!!


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.