Kemi

pH - buffer

21. september 2015 af Cecillie95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal beregne pH efter at have tilsat base til en buffer af acetat (0.1M) og natriumacetat (0.1M). 

    pHfør = 4.76 + log(0,1/0,1) = 4.76

   pHefter = 4.76 + log((0,1M+x)/(0,1-x))

Vil har tilsat 1 mL 1M NaOH 

Problemet ligger i, at jeg jo ikke kan have en negativ koncentration. Nogen, der kan hjælpe? Hvor går jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2015 af mathon

1 mL 1 M OH- indeholder 0,001 mol:

                 pH_{efter}=4{,}76+\log\left ( \frac{0{,}1+0{,001}}{0{,}1-0{,001}} \right )=4{,}769


Skriv et svar til: pH - buffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.