Matematik

Hvor mange høns og kaniner

21. september 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg står lige, og dvæler med en mærkelig matematik opgave:

En gammel soldat, der havde oplevet lidt af hvert og som bland andet havde mistet det ene ben i et slag, flyttede ud på landet og skaffede sig føden ved at holde høns og kaniner. Imidlertid ville han aldrig ud med, hvor mange han havde ialt, det eneste svar, man kunne få, var: ''Jah, vi er 25 ialt derude, - høns, kaniner og mig selv, og så har vi gennemsnitligt 3 ben hver.''. Hvor mange høns og kaniner havde veteranen?

Jeg er blank, jeg ved ikke, hvilken slags type opgave det er? :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2015 af LeonhardEuler

Opstil to ligninger med to ubekendte og løs dem. Angiv nogle variabler 

Antal kaniner for      k     og    antal høns for     

Da har du da at 

                     k + h + 1 = 25 

                    (1 + 4k + 2h)/25 = 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2015 af mette48 (Slettet)

h=høns med 2 ben, k=kaniner med 4 ben og m =mig med 1 ben

individer ialt: h+k+m=25 hvor m=1

ben ialt h*2+k*4+1 =25*3 ⇒ 2h+4k+1=75

h+k=24      2h+2k=48 indsættes ovenfor

48+2k+1=75


Svar #3
21. september 2015 af pashtoon123 (Slettet)

Har ''mig'' ikke 2 ben?


Svar #4
21. september 2015 af pashtoon123 (Slettet)

Nårh ja, min fejl, han mangler jo et ben


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. september 2015 af StoreNord

Manden havde da 24 høns og kaniner!!

Hvorfor alt det regnearbejde?    :)


Svar #6
21. september 2015 af pashtoon123 (Slettet)

#2 

hvorfor siger du 2h+4k+1 = 75 og 48+2k+1=75? 


Skriv et svar til: Hvor mange høns og kaniner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.