Matematik

Ligning med logaritme

22. september 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg skal løse ligningen en ligning med logaritme i og jeg tror det går fint nok i starten, men så går jeg i stå og ved ikke helt hvad jeg skal gøre tror jeg.

Jeg har vedhæftet mit eksempel på hvorledes den skal løses

Er det rigtigt eller forkert?

Vedhæftet fil: 5.docx

Svar #1
22. september 2015 af Tila91 (Slettet)

Den her ser nok lidt mere overskuelig ud

Kan se sidste led mangler..

\sqrt{1}=1=x

Vedhæftet fil:5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2015 af Lurch (Slettet)

Det her hænger lidt på, om du i første linje har skrevet rigtigt  :) Jeg antager at det er snakke om logaritmen i base 3 i begge led.

Dine regne skridt

1. Korrekt

2. korrekt

3.  korrekt, men du kan faktisk forkorte her, hvis du sætter 2 udenfor parantes,
(2x+2)/(x+1)^2 = 2*(x+1)/(x+1)^2 = 2/(x+1)

4. Her går det galt. Hvad skete der med logaritmen? 

log3(A) = 1 -> 3^1 = A,

Så din ligning bliver 

3^1 = 2/(x+1)

Herfra skal du så isolere x. Svaret er i sidste ende x = -1/3


Svar #3
22. september 2015 af Tila91 (Slettet)

Ja der er tale om logaritme i base 3 i begge led ;)

Og tak forhjælpen, men kan du forklare hvorfor man må gøre som du gør i punkt 4?

Hvilken regel siger man må gøre det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Ligning med logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.