Matematik

2.gradsligning

22. september 2015 af camilla0998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt svært ved enne opgave... Jeg har prøvet at udregne diskriminanten, men jeg synes jeg får nongle mærkelige resultater.

Opgaven er  uden hjælpemidler:

To linjer 1 og m er bestemt ved:

l: 2x - y - 4 = 0

m: x + 3y + 5 = 0

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne l og m.

Håber nogle vil hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2015 af Lurch (Slettet)

Du skal ikke bruge 2. grads ligningen til noget i denne opgave.

Opgaven handler om, hvor to linier krydser hinanden. Dette kan du lave på to måder: du kan både tegne det og regne det.
1. Isoler y i hver ligning, så ender du med "standard" formen for en ret linie.

2. Du kan nu tegne de to linier, og se hvor de krydser.

3. Du kan sætte de to lininger lig med hinanden, og finde ud af ved hvilken x-koordinat de krydser,
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2015 af PeterValberg

Se video nr. 20 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2015 af mathon

#0
          Her kan du ikke bruge diskriminant!


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2015 af mathon

Determinantmetoden:

                                           D=\begin{vmatrix} 2 &-1 \\ 1& 3 \end{vmatrix}=2\cdot 3-1\cdot (-1)=7      

                                           D_x=\begin{vmatrix} 4 &-1 \\ -5& 3 \end{vmatrix}=4\cdot 3-(-5)\cdot (-1)=7  

                                           D_y=\begin{vmatrix} 2 &4 \\ 1& -5 \end{vmatrix}=2\cdot (-5)-1\cdot 4=-14

                         x=\frac{D_x}{D}

                         y=\frac{D_y}{D}


Svar #5
22. september 2015 af camilla0998 (Slettet)

Jeg løser l=m

l: y=2x-4

m: y=-(x/3) - (5/3)

(2x-4=-(x/3) - (5/3)

x=1

bestemmer y ved indsætte i l

l=2*1-4 =-2

P(1,-2)

Kan det passe? Eller er det helt forkert 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2015 af PeterValberg

Det ser rigtigt ud, hvilket du jan checke ved at indsætte værdierne i ligningerne, altså gøre prøve
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.