Matematik

Hjælp - betegnelser for siden og arealet

22. september 2015 af multi19 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der vil hjælpe, please

Arealtallet for et kvadrat er 20 større end siden.
a) Vælg selv nogle betegnelser for siden og arealet, opstil en passende ligning og bestem siden. (Bruge ikke solve!) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2015 af ElMalek (Slettet)

x+20=x^2

Det gælder samtidig, at:

x>0

Derfor må x være:

x=5


Svar #2
22. september 2015 af multi19 (Slettet)

Kan du forklare hvordan du har gjort? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Hov, man måtte ikke solve... Se herunder:
x+20-x^2=0

x^2-x-20=0

Her efter udføres faktorisering: 

x^2-x-20

(x-5)(x+4)=0

Således gælder det, at x:

x=5, -4

(Her skal det være en positiv værdi, altså 5)


Skriv et svar til: Hjælp - betegnelser for siden og arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.