Matematik

En parabel f, har forskriften: f(x)=1/12x^3+x

23. september 2015 af Mwalter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er blevet stillet denne opgave, men kan simpelthen ikke forstå den håber i kan hjælpe :)

Opgaven lyder:

a) To tangenter til grafen for f har hældningen 2. Bestem røringspunkterne for disse to tangenter.

b) Tegn en figur med både grafen for f  og de to tangenter.

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2015 af Heptan

Løs ligningen f'(x) = 2, så har du førstekoordinaterne. Beregn derefter f(x) for de to førstekoordinater.


Svar #2
23. september 2015 af Mwalter (Slettet)

Tak for svaret, forstår dog ikke kan du uddybe :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2015 af Heptan

f'(x) fortæller om hældningen for en tangent. Differentiér f(x) og sæt den lig 2. Så kan du løse ligningen og bestemme de punkter hvor tangenterne rører grafen.


Svar #4
23. september 2015 af Mwalter (Slettet)

Mange tak har nu lavet den, mangler en opgave som jeg også synes er utrolig svær. Kan du hjælpe mig? :)
Opgaven er vedhæftet :) 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2015 af Heptan

Jeg plejer at bruge tangentligningen

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

hvor x0 er førstekoordinaten til dit punkt, og f(x0) er andenkoordinaten.


Svar #6
23. september 2015 af Mwalter (Slettet)

Kan du ikke please vise mig det i maple? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2015 af Heptan

Jeg har ikke maple


Svar #8
23. september 2015 af Mwalter (Slettet)

Kan du vise hvordan man gør på en eller anden måde? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2015 af mathon

    f(x)=x^3+2\ln(x)\; \; \; x>0             \mathbf{\color{Blue} f(1)}=1^3+2\cdot \ln(1)=1+2\cdot 0=1

    f{\, }'(x)=3x^2+\frac{2}{x}                                      \mathbf{\color{Red} f{\, }'(1)}=3\cdot 1^2+\frac{2}{1}=3+2=5

tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1)):

                               y=\mathbf{\color{Red} f{\, }'(1)}\cdot (x-1)+\mathbf{\color{Blue} f(1)}


Skriv et svar til: En parabel f, har forskriften: f(x)=1/12x^3+x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.