Matematik

Hvordan

24. september 2015 af alløjsa (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En lektion varer 45 minutter. 

Hvor stor en brøkdel af et døgn er det?

Hvor mange procent af et døgn er det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Start med at regne ud hvor mange minutter der er på et døgn.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2015 af ElMalek (Slettet)

1 døgn = 24*60 = 1440 minutter.

\frac{45}{1440} \Rightarrow \frac{1}{32}

Ovenstående brøk er forkortet med 45.

Vi omregner nu til procent:

\frac{1}{32} = 0.03125

0.03125*100=3.1%%


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2015 af mathon

brøkdel:
                  \frac{45\; min}{24\; tim}=\frac{\frac{3}{4}\; tim}{24\; tim}=\frac{\frac{1}{4}}{8}=\frac{1}{32}

procent:

                  \frac{1}{32}=\frac{100}{32}\%=\frac{25}{8}\%=3\tfrac{1}{8}\%


Skriv et svar til: Hvordan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.