Matematik

Stigningstal???

24. september 2015 af nySGer (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej derude:-)
Jeg sidder her med en aflevering, men er kommet tvivl om et ords betydning;-) 
Kan det passe at een grafs stigningstal er det samme som dens hældning, eller er jeg helt galt på den?
Jeg håber på et hurtigt svar, tak på forhånd;-)
Knus:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2015 af Stats

Tja.. Hvis det er en lineær funktion eller en funktion af typen f(x) = k

Så er det rigtigt.

Ellers vil man som regel betegne det som en sekanthældning hvis Δx > 0

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2015 af 123434 (Slettet)

Jo stigningstallet er det samme som hældningskoefficienten. Stigningstallet fortæller om noget om, hvor meget y stiger med, når x stiger med 1.

y=ax+b

Når x stiger med 1, stiger y med a

y=5x+3

Når x stiger med 1, stiger y med 5. Stigningstallet er 5


Svar #3
24. september 2015 af nySGer (Slettet)

Tusind tak for svarene! Så var jeg ikke helt gal på den;-)

Skriv et svar til: Stigningstal???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.