Matematik

HJÆLP! Trekanter

25. september 2015 af MMLL13 - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med opgave 5 c)

Udregning af PA hedder: cos(33,25)=10/PA

PA=10/cos(33,25)

PA=11,95

Udregning af PQ hedder: sin(33,25)=PQ/11,95

sin(33,25)•11,95

PQ=6,55

Mit spørgsmål som jeg virkelig ikke forstår er så: hvorfor må man i udregningen af PA flytte det man vil finde (altså hypotenusen) foran lighedstegnet, men i opgaven af udregningen af PQ må man ikke? Der skal man gange.. Hvorfor må man ikke skrive PQ=sin(33,25)/11,95

Vedhæftet fil: opgaver_modul_3.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2015 af PeterValberg

Grundet reglerne for, hvordan man løser ligninger (slå dem op i din matematikbog)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. september 2015 af MMLL13

Kan du muligvis uddybe lidt? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2015 af peter lind

Reglen siger at sin til en vinkel er modstående katete divideret hypotenusen. altså hvis C er ret sin(A) = a/c Skal du finde a gør du det ved at gange ligningen med c skal du finde c skal du gøre det ved at gange ligningen med c og dividere med sin(A)  altså a = c*sin(C) eller c =a/sin(C) Med cosinus skal du erstatte modstående med hosliggende


Svar #4
25. september 2015 af MMLL13

Okay, så forstår jeg meget bedre! Så kom du til at hjælpe mig igen igen :-) 

Det kunne jeg bare ikke hitte ud af via bogen. Ved du hvorfor det er sådan at hvis man skal finde a hedder det c*sin(C) og hvis man skal finde c hedder det a/sin(C) ? Hvorfor bliver der "lavet om" så at sige? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. september 2015 af peter lind

For at skrive det kort: sin(A) = a/c <=> a=c*sin(A) <=> c = a/sin(A)


Svar #6
25. september 2015 af MMLL13

Tusinde tak, Peter!!


Skriv et svar til: HJÆLP! Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.