Matematik

e^L+KL=Ke^k

25. september 2015 af NTNTNTNT (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har problemer med følgende opgave, håber at der er en som kan hjælpe.

Ligningen e^L+KL=Ke^K definerer L som differentiabel funktion af K. Find et udtryk for \frac{dL}{dK}.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2015 af Heptan

Der skal nok differentieres implicit, så

L\ e^L\ \frac{dL}{dK} + \frac{dL}{dK}=e^K+K^2\ e^K

Bemærk at produktreglen er anvendt på højre side, og at dL/dK gange på alle de led som L indgår i.

Herefter skal dL/dK bare isoleres.


Skriv et svar til: e^L+KL=Ke^k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.