Matematik

En sekskant

26. september 2015 af MMLL13 - Niveau: C-niveau

Kan nogle forklare mig lidt mere i ord tankeprocessen bag svaret på sidste spørgsmål 9 b)

Svaret er: 

cos(60)=h/15

h=cos(60)•15=7,5cm

Arealtrekant=1/2•7,5•2,98=97,425cm2

Arealfirkant=15•25,98=389,7cm2

Arealflise=2•97,425+389,7=583,7cm2

Hvad står h/15 for?

Hvor kommer de 2,98 og 25,98 fra?

Hvordan lyder arealet for en firkant?

Forklar forklar endelig!! Tak.

Vedhæftet fil: side 3.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2015 af mette48 (Slettet)

jeg kan ikke se hvor tallene kommer fra,( nogle af udregningerne er direkte forkerte,) men jeg kan forklare dig hvordan opgaven kan løses.

Tegn en vandret hjælpelinie fra A vinkelret på BC. Denne linie halverer vinkel A.se nu på den øverste af de to trekanter:  1/2 BC = sin(120/2)*15 = ...regn selv

Figuren kan opdeles i 6 ensvinklede trekanter med 3 siden på 15 cm og højder, der alle er samme længde som BC/2

trekanternes areal er 6*½*15* BC/2


Skriv et svar til: En sekskant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.