Matematik

Differentation

27. september 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skulle differentiere denne funktion: f(x)=\frac{1}{x^{2}-x-2}

Når jeg differentierer den i hånden, så får jeg den til f'(x)=-\frac{2x+1}{(x^{2}-x-2)^{2}}

men når jeg så regner efter og differentierer det på maple, så får jeg f'(x)=-\frac{2x-1}{(x^{2}-x-2)^{2}}

Hvilken en er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af mathon

Differentiation af sammensat funktion:
 

        \! \! \! \! \! \! \! \! \! f{\, }'(x)=\frac{-1}{(x^2-x-2)^2}\cdot (x^2-x-2){}'=-\frac{1}{(x^2-x-2)^2}\cdot (2x-1)=-\frac{2x-1}{(x^2-x-2)^2}

                                                       


Svar #2
27. september 2015 af Tila91 (Slettet)

Tak mathon ;)


Skriv et svar til: Differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.