Matematik

isolering af k i afstandsformlen

27. september 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogle der kan hjælpe mig med at isolere k i ligningen. Kan ikke få det til at gå op og det skal give -2 eller -8


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af mathjælper (Slettet)

Hvad er det for en ligning - du har ikke vedlagt nogen?


Svar #2
27. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

det er denne

Vedhæftet fil:isolering af k.docx

Svar #3
27. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Når jeg opløser går det galt..

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2015 af mathjælper (Slettet)

Du starter med at kvadrere på begge sider = sætte begge i anden => 25=(k+5)2+42. Næste trin kunne være at trække 42 fra på begge sider.

Hvis du så tager kvadratroden på begge sider og husker begge løsninger+ og -, får du både løsningen k=-2 o k=-8


Svar #5
27. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Fik det samme :)

Skriv et svar til: isolering af k i afstandsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.