Matematik

Indekstal og procent

27. september 2015 af Lapendio - Niveau: C-niveau

Jeg har et lønindeks for undervisere ansat i den statslige sektor opgjort 1. kvartal i hvert år var ifølge Danmarks Statistik følgende i årerene 1996 til 2001:

År            1996      1997       1998       1999       2000       2001

Indeks       100      103,7      106,5      112,1      115,1      119,7

Og med en årsløn på 350.000 kr. i 2001, skal jeg finde ud af hvad den var på i 1996 og i 1999. Hvordan beregner jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2015 af StoreNord

Hvis lønnen i 2001 var:      119 % = 350000,

så var den i 1996:               \frac{350000}{119,7}*100


Svar #2
27. september 2015 af Lapendio

#1

Tak, jeg får lønnen i 1999 til 311.403,3 kr. er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2015 af mathjælper (Slettet)

Hvis indekstallet i 2001 er 119,7, betyder det, at lønnen i 2001 er 119,7/100=1,197 gange større end i 1996.

Hvis du derfor skal finde årslønnen i 1996, skal du bare dividere lønnen i 2001 med 1,197 => Løn i 1996=350000/1,197 => løn i 1996=292.397,66

Når du så har lønnen i 1996 og indkstallet i 1999 er112,1, så tror je godt du kan finde lønnen. 


Svar #4
27. september 2015 af Lapendio

#3

Tusind tak for den uddybbende hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. september 2015 af mathjælper (Slettet)

you're most welcome...


Skriv et svar til: Indekstal og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.