Matematik

Nogen der kan hjælpe med de her to opgaver

27. september 2015 af MiaBjerg10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til at løse disse to opgaver, har løst opgave 1, men ved ikke om det er rigtigt det jeg har gjort. Så jeg vil meget gerne se hvilke resultater i får når i forkorter dem :) 

Mange tak!

Vedhæftet fil: mat1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af mathon

1. trin
        \! \! \! \! \! \! \! f(x_o+h)-f(x_o)=2(x_o+h)^2-5-(2{x_o}^2-5)=2({x_o}^2+2x_oh+h^2)-(2{x_o}^2-5)=

                                                                          
                                          2{x_o}^2+4x_oh+2h^2-5-2{x_o}^2+5=(4x_o+2h)h

2. trin

                 \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\frac{(4x_o+2h)h}{h}=4x_o+h

3. trin

                 \underset{h \to 0}{\lim} \; \; \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\mathbf{\color{Red} f{{\, }'}(x_o)}=4\cdot x_o+0=\mathbf{\color{Red} 4x_o}


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe med de her to opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.