Kemi

Mavesyre

28. september 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau

Hvis der i en prøve er fundet en koncentration af oxonium på 0,03 ml/l. Hvad er da PH 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal bare bruge definitionen på pH:

pH = - log10([H3O+]/(mol/L))


Svar #2
28. september 2015 af hellokitty3

Okay, er det surt, basisk eller neutral 


Svar #3
28. september 2015 af hellokitty3

jeg mener hvordan finder man ud af hvad koncentration er? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Når pH er mindre end 7, siges opløsningen at være sur.


Svar #5
28. september 2015 af hellokitty3

men hvordan kan du se at det er mindre end  7?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

pH = - log10 (0,03) = 1,5

Så der er surt i din mave.


Svar #7
28. september 2015 af hellokitty3

men hvor har du det t 10 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det var bare for at præcisere, at det er 10-talslogaritmen, du skal bruge. Ikke den naturlige logaritme eller noget tredje.


Svar #9
28. september 2015 af hellokitty3

Okay, men hvordan fik du det til 1,5? hvad gjort du? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

pH = - log ([H3O+] / (mol/L) )

Du tager koncentrationen af H3O+. Det skal være i enheden mol/L. Vi har altså 0,03. Så tager du logaritmen til dette. Det giver - 1,5. Tilsidst skifter du så fortegn. Så pH-værdien er 1,5.


Svar #11
28. september 2015 af hellokitty3

ok tak. :)


Skriv et svar til: Mavesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.