Kemi

Ligevægtsopgaver

28. september 2015 af CLynge123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder her med nogle ligevægtsopgaver, hvor jeg er lidt i tvivl om de to sidste (c og d) - som står på det vedhæftede dokument. Jeg håber nogle kunne hjælpe mig.

Vedhæftet fil: Ligevægtsopgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

c)

K = PCO * PCl2 / PCOCl

hvor du har

PCO = nCO / ntotal * Ptotal

PCl2 = nCl2 / ntotal * Ptotal

PCOCl = nCOCl / ntotal * Ptotal

d)

Le Chateliers princip: Ligevægten forskydes i den retning, der modvirker indgrebet.

Når indgrebet er at sænke temperaturen, vil ligevægten blive forskudt i den exoterme retning, dvs. mod højre. Da der er 2 mol gas på højre side, men kun 1 mol gas på venstre side, vil det samlede antal molekyler i beholderen øges. Altså vil trykket blive forøget.


Skriv et svar til: Ligevægtsopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.