Fysik

termodynamik :(

28. september 2015 af nadiaChristensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Suppose that 2.5 mmol Ar(g) occupies 72 dm3 at 298 K and expands isothermally to 100 dm3. Calculate deltaG for the process. 

hvilken formel bruger man for at løse delta G, når vi har med isotherm at gør?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

G = U + pV - TS

Så vi har

ΔG = ΔU + Δ(pV) - Δ(TS)

Husk at for en ideal gas afhænger U kun af temperaturen ( U = U(T) ), så for en isoterm proces med en ideal gas er ΔU = 0. Ligeledes afhænger pV også kun af temperaturen (tænk på idealgasligningen pV = nRT), så Δ(pV) = 0. Og da T er konstant, gælder Δ(TS) = TΔS. Så udtrykket reduceres til

ΔG = -TΔS

Vi skal altså have beregnet entropiændringen. Vi har

ΔS = ∫12 dQR / T

1. Hovedsætning siger at dU = dQ + dW. Da dU = 0 som nævnt, har vi dQ = - dW = pdV = (nRT/V)dV. Altså

ΔS = ∫V1V2 (nRT/V)dV / T = nRln(V2/V1)

Dette giver

ΔG = -nRTln(V2/V1)


Svar #2
29. september 2015 af nadiaChristensen (Slettet)

ser det her rigtig ud????

deltaG=-0,0025mol*(298K)*ln(100dm^3/72dm^3)??

åh gud jeg er helt forvirret? hvornår er det man beregner delta S så??


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du mangler at gange med gaskonstanten.

ΔG = -0,0025 mol * 8,314472 J/(K*mol) * 298K * ln(100dm3/72dm3 ) = -2,0 J

S indgår jo i definitionen på G:

G = U + pV - TS

Eller hvis du benytter at H = U + pV

G = H - TS

Så det er allerede her, entropien kommer ind i det.

 


Svar #4
30. september 2015 af nadiaChristensen (Slettet)

OMGGGG THANKYYYYYYYY EINSTEIN!!!!


Skriv et svar til: termodynamik :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.