Kemi

Redoxreaktioner

29. september 2015 af pvmnr (Slettet) - Niveau: B-niveau

reaktionsskema = IO3(aq) + SO2 (s)--> I(s) + SO4-2 

afstemt  = 2 IO3- (aq) + 5 SO2 (s) + 4 H2O --> I2 (s) + 5 SO4-2 + 8H+

- Problemet er så bare at der kommer en opgave, som lyder: 

"beregn volumenet af den mængde SO2 , der er blevet anvendt" 

(ved reaktionen ^ bliver der dannet 5,00 g I2)

- Hvordan finder jeg volumenet, når jeg kender formlerne:

m=n*M

c = n/V  --> V = n/c ?? 

jeg har fundet frem til at

m( I2) = 5g

M(( I2) = 253,8 g/mol

n( I2) =0.0197 mol

-- men kan det bruges til noget? Jeg er ude på bar bund


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.