Matematik

Trigonometriske funktioner

29. september 2015 af daodib (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er helt på bar bund med den her opgave, og kunne godt bruge noget hjælp.

Den er vedhæftet, og kommer som kommentar.


Svar #1
29. september 2015 af daodib (Slettet)

.

Vedhæftet fil:OPGAVE.png

Svar #2
29. september 2015 af daodib (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2015 af Soeffi

#2. Jeg tror at der skal stå T(v) = 8m2·sin(v) + 4m2·sin(v)·cos(v).


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2015 af mette48 (Slettet)

Alle mål regnes i m

Kanalens brede a  for oven er 2*2*cos(v)+4

Kanalens brede b  for neden er 4

kanalens dybde h er 2*sin(v)

trapwz areal (a+b)*h/2

kanalens tværsnitsareal A(v) er ((4cos(v)+4)+4)*2sin(v)/2 =(4cos(v)+8)sin(v) =4cos(v)sin(v)+8sin(v)

find A'(v) og sæt den =0 hvorefter ligningen kan løses


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2015 af mathon

                    T(v)=8\sin(v)+4\sin(v)\cos(v)=8\sin(v)+2\sin(2v)

                    T{\, }'(v)=8\cos(v)+2\cdot \cos(2v)\cdot 2

                    T{\, }'(v)=8\cos(v)+4\cdot \cos(2v)

                    T{\, }'(v)=8\cos(v)+4\cdot (2\cos^2(v)-1)

                    T{\, }'(v)=8\left (\cos^2(v)+\cos(v)-\frac{1}{2} \right )

hvoraf ekstremum kan beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

Opgaven har været her en gang før.

Gør rede for at

T(v)=4cos(v)sin(v)+8sin(v)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2015 af mathon

som med z = cos(v) giver


z2 + z - (1/2) = 0 og -1 ≤ z ≤ 1
hvoraf
z = 0,366025
dvs
cos(v) = 0,366025

v = cos-1(0,366025) = 1,19606


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2015 af Soeffi

Geogebra.


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.