Kemi

pH

30. september 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau

Det er opgave 10 jeg vil har hjælp til :)

Vedhæftet fil: kemi.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2015 af mathon

stærk syre:
                                pH=-\log_{10}([H_3O^+])        pKs < -1,7

middelstærk syre:
                               pH=-\log_{10}\left ( \frac{-10^{-pK_s}+\sqrt{10^{-2pK_s}+4\cdot 10^{-pK_s}\cdot c_s}}{2} \right )   -1,7 < pKs < 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2015 af mathon

                               \begin{array} {c|c} &pK_s\\ \hline HCl&-7\\ \hline HNO_3&-1{,}32 \end{array}


Svar #3
30. september 2015 af hellokitty3

Skal man så gøre detsamme ved dem alle sammen ? :)


Svar #4
30. september 2015 af hellokitty3

Men den formel har jeg ikke jeg har en anden en jeg har pH=-log(H_3O^+/1 mol/l )


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2015 af mathon

for HNO3 ved 25°C:

                               pH=-\log_{10}\left ( \frac{-10^{-1{,}32}+\sqrt{10^{-2{,}64}+4\cdot 10^{-1{,}32}\cdot \mathbf{\color{Red} c_s}}}{2} \right )
 


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.