Kemi

mængdeberegninger

05. oktober 2015 af ghdfir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Du har et stof x i laboratoratoriet med en koncentration på 20 g/L . Du ønsker at fremstille 0,002 L 95 % opløsning af x med en koncentration på 4 g/L. Molarmassen af x er cirka 725 g/mol. Hvor mange liter af x skal du tilføje for at få den nye opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2015 af mathon


Svar #2
05. oktober 2015 af ghdfir (Slettet)

Jeg tror at jeg skal dividere min koncentration med molarmassen og dermed får jeg konc i mol/L. Så ved jeg hvor mange mol x jeg har i en liter. Så kan jeg dividere med 5, fordi jeg vil have 4 g/L som er 5 gange mindre. Derefter skal jeg gange med 0,002 fordi jeg skal bruge 0,002 L og derefter gange med 0,95 fordi jeg skal bruge 95 %. er det rigtigt?


Svar #3
05. oktober 2015 af ghdfir (Slettet)

Altså:

(20 g/l)/(725 g/mol)= 0.027586 M

0,027586 M/5=0.005517200000 M

0.005517200000 M*0,002 L=0.00001103440000 mol

Så får jeg stofmængden, hvordan beregner jeg volumenet? Eller er det helt forkert


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2015 af kjsahdsh (Slettet)

Nej, det er ikke helt rigtigt. 

Du ønsker at fremstille 0,002 L opløsning med en koncentration på 4 g/L. Desuden skal der være 95 % x i din opløsning. Det du har at gøre godt med er en opløsning med en koncentration på 20 g/L. Jeg tror du har misforstået opgavem


Skriv et svar til: mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.