Kemi

Reaktionskinetik

06. oktober 2015 af lhp17 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har følgende opgave:

Reaktionen:

A -> produkter

k= 3,50*10-4 M*s-1

Find den tid det tager koncentrationen af A at ændres fra 0,260 M til 0,011 M

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an. Er der nogle der kan hjælpe mig?
På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Nulte ordens reaktion:

- d[A]/dt = k

1. ordens reaktion:

-d[A]/dt = k[A]

2. ordens reaktion:

-d[A]/dt = k[A]2

n. ordens reaktion:

-d[A]/dt = k[A]n

Du kan se på k's enhed, at det er en nulte ordens reaktion. Du har altså

-d[A]/dt = k  <=>

[A] = -k*t + c  <=>

Δ[A] = -k*Δt  <=>

Δt = -Δ[A]/k

Δt = -(0,011 M - 0,260 M) / (3,50*10-4 M/s) = .... s


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.