Kemi

Pufferopløsning

07. oktober 2015 af Lillyn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beregner jeg denne opgave: Beregn hvor meget saltsyre 0,1 M der skal tilsættes 5 mL 0,05 M eddikesyreacetatbuffer for at pH falder en enhed.

I pufferen af koncentrationen af eddiekesyre of acetationen den samme, dvs. at pH=pKa=4,75, og pufferens pH skal falde til 3,75, jeg tror hernæst, at jeg skal anvende pufferligningen, men jeg er ikke sikker på, hvordan. 

3,75=4,75+log([eddiekesyre]/[acetation])

Er jeg på rette vej? Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre herefter.


Skriv et svar til: Pufferopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.