Matematik

Tværsnitsareal!! HJÆLP!!!!

07. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa er der en venlig sjæl som vil hjælpe mig med opgave a og b, i den vedhæftet opgave. Prøvede mig lidt selv frem, men er gået i stå nu.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Hehe, kan du hjælpe mig med hvordan jeg griber opgaven an?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2015 af mathon


Svar #4
07. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Hehe, ja det har jeg gjort, da jeg også har lavet den opgave før. Men vil du sige om det er rigtigt det jeg er kommet frem til opgave A

A(x) = 2*(0.5*(*x*cos(180-90)*x*sin(180-90))+x*cos(180-90)*x) ? (sin(90)+2)*cos(90)*x^(2)


Svar #5
07. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Jeg har først set på arealt af en trekant også gange det med 2, da der er 2 trekanter. Derefter er der den frikant tilbage, som vil få arealet h * x(siden har jeg valgt og kalde x) = x*cos(180-90)*x


Svar #6
07. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Hallo?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2015 af StoreNord

a)   De to trekanter tilsammen er xcos(V-90) * xsin(V-90),

og rektanglet er (60-2x) * xcos(V-90).


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2015 af Soeffi

Jeg får denne graf for A(x,v), hvor 0 < x < 30 og π/2 < v < π. Den ser ud til at have maksimum omkring x = 20 og v = 2π/3.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2015 af StoreNord

#8  Du mangler et x i første led. Se #7


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2015 af Soeffi

#0. d) Man har A(x,v) = (60 - 2x) · x · sin(v) - x2 · sin(v) · cos(v), 0 < x < 30 og π/2 < v < π.

Fastholdes v, mens A(x,v) differentieres med hensyn til x får man:

d(A(x,v))/dx = 2 · sin(v) · (30 - x · (2 + cos(v)))

Maksimumværdien fås for d(A(x,v))/dx = 0, dvs. x = 30/(cos(v) + 2).


e) Indsættes dette i formlen for A(x,v) fås

A(x,v)maks = 900 · sin(v) / (cos(v) + 2), π/2 < v < π. Denne funktion har maksimum for v = 3π/2, hvor man får

Amaks = 519,6.


Svar #11
08. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

#7 Vil i så sige at A(x,v) er arelaet af de to retvinklet trekanter + arealet af rektanglen?


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. oktober 2015 af Soeffi

#11 ...#7 Vil i så sige at A(x,v) er arelaet af de to retvinklet trekanter + arealet af rektanglen?

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. oktober 2015 af StoreNord

ja


Skriv et svar til: Tværsnitsareal!! HJÆLP!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.