Matematik

Fodboldbane

07. oktober 2015 af Mikail400 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
En fodboldbane skal være mellem 60-90 m bred og 90-120 m lang
Find forskellen i areal på den største og den mindste lovlige bane

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2015 af MHR1993 (Slettet)

#0

En fodboldbane er typisk (læs: altid) udformet som et rektangel, dvs. A= l\cdot b.
60 m er den mindste bredde, som man f.eks. kunne kalde b_1, og 90 m er den største bredde, som man f.eks. kunne kalde b_2.
90 m er den mindste længde l_1, og 120 m er den største længde l_2.

Først beregner du det mindste areal, dvs.

A_m_i_n_d_s_t = l_1\cdot b_1

Dernæst beregner du det største areal, dvs.

A_s_t_o_e_r_s_t = l_2\cdot b_2.

At finde forskellen mellem to størrelser betyder, man skal trække dem fra hinanden.

A_m_i_n_d_s_t-A_s_t_o_e_r_s_t = A_f_o_r_s_k_e_l

Husk, at m\cdot m=m^2.
 


Svar #2
08. oktober 2015 af Mikail400 (Slettet)

Kan du lige skrive det?

Skriv et svar til: Fodboldbane

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.