Matematik

Regning på rette linjer

10. oktober 2015 af Skolepie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave

En ret linje går gennem to punkter: (4,7) (8,8) 

1. Beregn a 

2. beregn b 

3. opstil så den samlede liging for linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2015 af mathon

1. Beregn a
                          a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. oktober 2015 af mathon

2. beregn b 
                         b=y_1-a\cdot x_1


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Der er tale om en ret linje, altså en lineær funktion. For disse kan vi beregne hældningskoefficienten (a) samt konstantleddet (b) vha. to formler: 

a = \frac{y_{2}-y_{1}}{x_{2}-x_{1}} = \frac{8-7}{8-4} = \frac{1}{4}

b = y_{1}-ax_{1} = 7*0.25*4 = 7

Vi finder sammenhængen:

f(x)=0.25x+7


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. oktober 2015 af StoreNord

Jeg ville nu hellere finde b ud af ligningen:

f(4)=1/4*4+b=7 altså

1/4*4+b=7  <=> b=7-1=6

Men man kan jo gøre det, som man bedst kan.   :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Hov. Konstantleddet er naturligvis 6, og ikke 7. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2015 af mathon

eller
                   \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                   \frac{y-7}{x-4}=\frac{8-7}{8-4}

                   \frac{y-7}{x-4}=\frac{1}{4}

                   y-7=\frac{1}{4}(x-4)

                   y=\frac{1}{4}x-1+7

                   y=\frac{1}{4}x+6

                 


Skriv et svar til: Regning på rette linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.