Matematik

BMI

13. oktober 2015 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal regne BMI for elev nr.14 

Information om elev 14 : Højde i cm: 171

Vægt i kg: 51

BMI regning: din vægt i kg / ( din højde i meter * din højde i meter ) 

Så det er 51 / 171 * 171

Men der står højde i METER men på skemaet er højden i CM ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2015 af Moderatoren

Det skal være højde i meter


Svar #2
13. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#1 Så jeg skal bare regne det ud som jeg har skrevet?

Altså: 51 / 171 * 171 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

171 cm = 1,71 m

BMI = 51 kg / (1,71 m * 1,71 m) = 17 kg/m2


Svar #4
15. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#3 Så hans BMI er 17? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, og et BMI på 17 svarer til at være undervægtig.

http://www.bmitest.dk/


Svar #6
18. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#5 Jeg prøvede at prøve at regne det ud på min lommeregner, altså 51 divideret med 1,71 gangen med 1,71 men det giver 51? Er det bare mig der har regnet det forkert ud?


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det lyder som om, at du er kommet til først at dividere og så gange med de 1,71, så du er endt tilbage til start igen.

Du skal tage de 51 og så dividere det to gange med 1,71.


Svar #8
18. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#7 Nåårh på den måde! Nu forstår jeg, tak! 

Så er der en opgave hvor der står: Hvor mange kilogram skal elev nr. 15 tabe sig for at få et BMI på 24 

Info om elev 13:

Højde i cm: 171

Vægt i kg: 76,4

Skal han ikke tabe sig 3 kg? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

(76,4 - x) / 1,712 = 24  <=>

x = 6,2

Han skal tabe sig 6,2 kg.


Svar #10
18. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#9 Kan man ikke bare sige 73 også dividere det to gange med 1,71 og det bliver så til 24 så skal han jo bare tabe sig 3 kilo? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

73/1,712 = 25,0

Det passer ikke helt.

Nu er det jo en matematikopgave, så jeg synes du skal løse den matematisk. Kald det antal kg, han skal tabe sig, for x. Opstil så ligningen

(76,4 - x)/1,712 = 24

og find x.


Svar #12
18. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

Jeg er ikke særlig god til ligninger men det skal jeg få lært. Du har allerede skrevet hvad svaret er: 6,2 kg

Hvad med 71 / ( 1,71 * 1,71 ) ? Det giver da 24,28 på min lommeregner 


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Løsningen er x = 6,2 kg, så hans vægt skal være 76,4 - 6,2 = 70,2 kg.

Du løser ligningen sådan

(76,4 - x) / 1,712 = 24  <=>

(vi ganger med 1,712 på begge sider)

76,4 - x = 24*1,712  <=>

76,4 - x = 70,2  <=>

(vi lægger x til på begge sider)

76,4 = 70,2 + x  <=>

(vi trækker 70,2 fra på begge sider)

76,4 - 70,2 = x  <=>

x = 6,2


Svar #14
18. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#13 Nåårh okay. Mange tak!!

Der er også denne her opg

Hvordan finder jeg ud af hvor langt de skal cykle? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du tager en lineal og måler, hvor lang ruten er på papiret. Så måler du, hvor lang den der 500meter-streg er, og du kan så beregne rutens længde i virkeligheden.

Rutens virkelige længde = rutens længde på papiret * 500 m / længde af 500m-streg

 

En hurtig og upræcis opmåling på min skærm giver, at ruten er 25 cm, og stregen er 3,8 cm. Det giver

25 cm * 500m/3,8cm = 3289 m ≈ 3,3 km

Du får sikkert målt nogle andre tal, men resultatet skulle gerne være det samme.


Svar #16
18. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#15 Okay tusind tak! Det får jeg så lige målt :)


Svar #17
18. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#15 Jeg skal bare ligge starten af linealen hvor ruten slutter fra det grønne område til det gule, jeg får det til 19,5 

Jeg får det til 2.565


Brugbart svar (0)

Svar #18
18. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvad måler du 500 meter-stregen til?


Svar #19
18. oktober 2015 af JBiebs (Slettet)

#18 Jeg så lige at den er 3,5 


Brugbart svar (0)

Svar #20
18. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du får et lidt mindre resultat end mig. Har du husket at måle langs hele den optegnede rute og ikke bare den lige linie mellem startpunkt og slutpunkt?


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.