Matematik

kvadratsætninger

13. oktober 2015 af Kasandrajuliet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Jeg skal omskrive x^{2}+3x+2,25 ved hjælp af kvadratsætningen... Er gået helt i stå er der nogen som kan hjælpe? ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

x2+3x+2,25

Du omskriver dit udtryk som den første kvadratsætning (a+b)2=a2+b2+2ab

(x+1,5)2

xsvarer til a2. Defor skriver du x inde i parentesen 

Du finder ud af at √2,25=1,5. Derfor skriver du 1,5 inde i parentesen

3x svarer til 2ab. 2*x*1,5=3x. Så det passer


Svar #2
13. oktober 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til b??  kan ikke se det?


Svar #3
13. oktober 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)

Fedt: ) tak for hjælpen 


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

b2=2,25

b=√2,25=1,5


Skriv et svar til: kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.