Matematik

Stedvektor

14. oktober 2015 af aria11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens

Jeg sidder fast i en opgave, som jeg ikke rigtig forstår. Opgaven lyder således

linjestykket AB er delt i tre lige lange stykker af punkterne S og T. ANgiv stedvektorerne OS og OT udtrykt ved OA og OB, angiv derefter kooridnaterne til S og T, når

A(9,6,3) B(3,-3,0)??

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2015 af peter lind

Lav en figur for at få overblik

Der gælder AB = OB-OA

OS kan du så finde af

OS = OA+AS = OA+AB/3

OT kan du finde på tilsvarende måde


Svar #2
17. oktober 2015 af aria11 (Slettet)

hmmm forstår det ikke helt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2015 af peter lind

Prøv at sæt de pågældende data ind i et diagram. Angiv på dem S og T evt. sådan ca. Så kan du forhåbentlig bedre se det.


Skriv et svar til: Stedvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.