Kemi

pH af sodium selenit

15. oktober 2015 af thros (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan bestemmer jeg pH i sodium selenit 0.1 M? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2015 af Heptan

Slå den relevante pKa-værdi op, og brug en relevant formel til beregning af pH


Svar #2
16. oktober 2015 af thros (Slettet)

Jeg har forgæves forsøgt at slå den op. Jeg kender ingen fancy sider til den slags :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2015 af mathon

          H_2SeO_3\; +\; H_2O\; \rightarrow \; HSe{O_3}^{-}\; +\; H_3O^+\; \; \; \; \; pK_s=2{,}62

         HSe{O_3}^-\; +\; H_2O\; \rightarrow \; Se{O_3}^{2-}\; +\; H_3O^+\, \; \;\; \; \; \; pK_s=\mathbf{\color{Red} 8{,}32}

                         pH=\frac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2015 af Heptan

Svag base

pH={\color{Blue} \mathbf{7}}+\frac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2015 af mathon

Ja nok så vigtigt. Den smuttede under indtastningen!

             pH={\color{Red} \mathbf{7}}+\frac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b) \right )


Svar #7
16. oktober 2015 af thros (Slettet)

Jeg har skrevet forkert.. Jeg mener sodium selenate. Altså Na2SeO4.. Hvordan gør jeg med den? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. oktober 2015 af Heptan

Gør det samme, men brug en anden formel.

Meget svag base:

pH=7+\frac{1}{2}\log (K_s^{-1}c_b+1)


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. oktober 2015 af mathon

Gør det samme, men brug en anden formel.

Meget svag base:

                               pH=7+\frac{1}{2}\log \left(10^{pK_s}\cdot c_b\right)


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. oktober 2015 af Heptan

Gør det samme, men brug en anden formel.

Meget svag base:

pH=7+\frac{1}{2}\log (10^{pK_s}c_b+1)


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. oktober 2015 af mathon

HSe{O_4}^-\; +\; H_2O\; \rightarrow \; Se{O_4}^{2-}\; +\; H_3O^+\, \; \;\; \; \; \; pK_s= 2{,}00

              pH=7+\frac{1}{2}\log \left(10^{pK_s}\cdot c_b+1\right)

              pH=7+\frac{1}{2}\log \left(10^{2,0}\cdot (0{,}1)+1\right)=7{,}52


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. oktober 2015 af Lillyn (Slettet)

Hvad er den korresponderende syre til Natrium Selenit?


Brugbart svar (1)

Svar #13
18. oktober 2015 af Heptan

Hydrogenselenit


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. oktober 2015 af Lillyn (Slettet)

Hydrogenselenit kaldes den også for selensyrling?

Og den korresponderende syre for natriumselenat er det selensyre?


Brugbart svar (1)

Svar #15
18. oktober 2015 af Heptan

Selensyrling er H2SeO3.

Selensyre er H2SeO4

Den korresponderende syre til selenat er hydrogenselenat.

Den korresponderende syre til hydrogenselenat er selensyre.


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. oktober 2015 af Lillyn (Slettet)

Mange tak for præciseringen! :-)


Skriv et svar til: pH af sodium selenit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.