Matematik

Hjælp jeg forstår det ikke:(

17. oktober 2015 af ee26 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En virksomhed sælger en bestemt vare. Varens pris afhænger af udbrud og efterspørgsel. Virksomheden har kalkuleret, at udbud-og efterspørgselsfuntionen er givet ved p = 1,5Xs + 25 og p = -Xd + 50 hvor p er prisen for varen i kr. og Xs er udbuddet af varer og Xd er efterspørgslen af varar. 

Beregn ligevægtsprisen og forklar betydningen af stigningstallene og konstanterne i de to funktioner. 

Nogen der er så søde at hjælpe mig?:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2015 af StoreNord

Jeg kunne forestille mig, at p og f er 2 funktioner, der kan udtrykkes ved to grafer i et koordinatsystem. Og så skal man vel bare finde ud af, hvor de skærer hinanden. Helst beregnet men til berigtigelse også gerne grafisk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2015 af StoreNord

Mon det ikke bliver sådan noget som dèt her? - når og hvis du kommer tilbage.  :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Eller løs ligningen (sæt de to ligninger lig med hinanden for at finde ligevægtsprisen) manuelt:

1. -x+50=1.5x+25

2. 50=1.5x+25+x

3. 50=2.5x+25

4. 50-25=2.5x

5. 25=2.5x

6. x=10

Tænk på konstanterne for en lineær funktion, når du skal forklare betydningen af størrelserne. :)


Skriv et svar til: Hjælp jeg forstår det ikke:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.