Matematik

F(x)=30????

18. oktober 2015 af MilleVL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan i hjælpe mig med denne?

En ret linje er givet ved forskriften: f(x)= 3/4x - 4  

Beregn f(3) og løs ligningen f(x)=30

What to do??


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2015 af LarsJensen0 (Slettet)

Beregn f(3)    -> indsæt 3 på x's plads og regn den ud.

Løs ligningen f(x) = 30   -> Erstat f(x) med 30 i forskriften, find ud af hvad 1x er lig med, dvs. alt med x over på den ene side af lighedstegnet, resten på den anden side.

Hilsen Lars


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

Hey Mille

f(3) betyder, at x=3

f(x)=30 betyder, at y=30

f(x) og y er det samme

f(3)=3/4*3-4=-1,75

30=3/4x-4

34=3/4x

x=34:3/4=451/3


Svar #3
18. oktober 2015 af MilleVL (Slettet)

Tak!!!!


Skriv et svar til: F(x)=30????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.