Matematik

Udregn brøk

19. oktober 2015 af superfisk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne brøk

\frac{5+10}{8*3-2} + \frac{1}{5+6}  = 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Vi starter med at reducere (har udført denne proces over to trin for forståelsens skyld):

\frac{15}{24-2}+\frac{1}{11}

Anden reducering:

\frac{15}{22}+\frac{1}{11}

Vi finder fællesnævneren, bemærk at 11 går op i 22, derfor anvendes fællesnævneren 22. Derfor har vi:

\frac{15*1}{22*1}+\frac{1*2}{11*2}

Resultatet bliver således:

\frac{15}{22}+\frac{2}{22}=\frac{17}{22}


Svar #2
19. oktober 2015 af superfisk (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Udregn brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.