Matematik

Brøk regning

19. oktober 2015 af superfisk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle som kan hjælpe med denne brøker?

\frac{20-8}{100} * \frac{-21}{25} = ?

Har prøvet at regne denne brøk, men er gået i stå, og er det overhovedet rigtigt det jeg har gjort?

\frac{25*10}{10} + \frac{-19}{12}

\frac{250*2}{10*2} + \frac{-19*2}{12*2}

\frac{500}{20} + \frac{38}{24}


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Mutiplikation med brøker foregår ved at gange tæller med tæller, samt nævner med nævner. Du skal altså blot reducere 20-8 til 12, og herefter gøre ovenstående.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Når du adderer eller subtraherer brøker, skal du altid starte med at finde fællesnævner, altså et tal som både nævneren og tælleren går op i. Den letteste måde at finde denne er ved at multiplicere de to nævnere, og forkorte resultatet heraf, hvis dette er muligt. (hint: både 10 og 12 går op i 60)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2015 af Mawias (Slettet)

Når der ganges/multipliceres med brøker, ganges både nævner med nævner og tæller med tæller.

\frac{20-8}{100}*\frac{-21}{25}=\frac{12}{100}*-\frac{21}{25}

Herefter gøres detoverstående.

\frac{12*-21}{100*25}=-\frac{252}{2500}

Herefter forkorter vi. (i dette tilfælde med 4)

\frac{-252:4}{2500:4}=-\frac{63}{625}


Skriv et svar til: Brøk regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.