Matematik

Ligninger

19. oktober 2015 af superfisk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har opgivet disse ligninger nogle som kan hjælpe?

a) -x + 3x + x * 2 = 16

b) 4x * 2 - 2x * 3 = 21

c) a^3 - 3^2 + a^3 = 45

d) \sqrt{4a^2} = 3 * \sqrt{a^2 + 2a + 1}

e) 12 - x = x + 2

f) (x+2)^2 = 8 + 4x

g) 1/x = 4x

h) (x+2)(3+5) = 2x


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2015 af mathon

a)
       reducer x'erne på venstre side.

       divider med koefficienten til x på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

g)

1/x=4x

Gange med x på begge sider af lighedstegnet

x*(1/x)=4x*x

1=4x2

1/4=4x2/4

1/4=x2

√1/4=√x2

x=0,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

f)

(x+2)2=8+4x

(a+b)2=a2+b2+2ab

x2+22+2*2*x=8+4x

x2+4+4x=8+4x

Trækker 8+4x fra på begge sider. Så har vi en andengradsligning ax2+bx+c=0

x2+4+4x-8-4x=8+4x-8-4x

x2-4=0

x2-4+4=0+4

x2=4

√x2=√4

x=2


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

12-x=x+2

Saml x'erne på den ene side, og tallene på den anden side

12-x+x=x+2+x

12=2x+2

12-2=2x+2-2

10=2x

10/2=2x/2

x=5


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2015 af PeterValberg

#2,3,4 Lad nu være med at servere svarene på "et sølvfad", det har spørger intet ud af
           ud over at komme nem om ved sine matematikopgaver :-)

Giv i stedet hellere konstruktiv hjælp med hints og/eller links, der kan hjælpe spørger videre
(som angivet i betingelserne for dette forum)....
I dette tilfælde kunne man give spørger et link til FriViden.dk, hvor man kan se flere glimrende videoer om, hvordan ligningerne skal "klares"

til spørger #0:    LINK

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.