Matematik

Cirkel og linje

20. oktober 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg ville bare spørger, om der er nogen, der kunne forklar mig, hvordan det er gået fra:

(x-1)^2+(2x+3)^2 = 50 
til:
x^2-2x+1+4x^2+12x+9 = 50 ?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2015 af mathon

brug kvadratsætningen
                                           (a\pm b)^2=a^2+b^2\pm 2ab

eks
                                           (x-1)^2=(x-1)^2=x^2+1^2-2\cdot x\cdot 1=x^2+1-2x

                                           ((2x)+3)^2=?


Skriv et svar til: Cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.