Matematik

Problemregning 7.klasse

20. oktober 2015 af hjælpsos123456789 - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg har en opgave, som jeg slet ikke kan finde ud af :( håber i vil hjælpe mig

opgaven lyder sådan her:

Jørn sætter 5000kr. fra sin konfirmation i banken til 4% i rente om året. hvor meget får man i rente om året?hvor mange penge vil han kunne hæve efter to år?

jeg er helt blank


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2015 af jepp3183 (Slettet)

Du skal egentlig bare finde 4% af 5000, og lægge det til de 5000.

5000/100*4=200

5000+200=5200

For at finde renten efter 2 år, skal du gøre det samme, men du skal finde 4% af 5200 i stedet for, og lægge de 4%  til de 5200.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2015 af confused1 (Slettet)

4x5000/100 = 200. Det vil sige at Jørgen får 200 kr i rente om året.

1 år = 5200 kr.

2 år = 5200x4/100


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. oktober 2015 af Mawias (Slettet)

1 år 

5000*(1+0,04)^{1}=5200

2 år

5000*(1+0,04)^{2}=5408


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2015 af LukasBorre (Slettet)

Renteformlen lyder: K = K0*(1+r)n

Her er K = kapitalen EFTER (Altså slutbeløbet)

og K0 er startbeløbet, som bliver ganget med 1+r opløftet i n'te. 

r = renten (her er den 0,04) 

n = antallet af terminer (Her er det 2, fordi det er 2 år, og han får rente en gang om året)

Så vi skriver K= 5000*(1+0.04)2 = 5408

Altså har han tjent 408 kroner på 2 år, ved at lade dem stå to år. 

vh Lukas


Svar #5
21. oktober 2015 af hjælpsos123456789

jo tusind tak :))


Skriv et svar til: Problemregning 7.klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.