Matematik

ligning med brøk!

20. oktober 2015 af hejsp (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej:)

har brug for hjælp til disse ligninger

   a)              4    
                    - = 6
                    x    

b)      6x/2 = 4

c)      2x-7/4 = 3-x/3

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2015 af StoreNord

I a) gang begge sider med x.

I b) gang begge sider med 2 og dividèr begge sider med 6.

I c) læg 7/4 til på begge sider og læg x/3 til på begge sider. Reducer så begge sider. Dividèr begge sider med et passende tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

1c

gang alle led med brøkernes fællesnævner og forkort brøkerne væk


Skriv et svar til: ligning med brøk!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.