Kemi
Lige meget
.
Svar #1
21. oktober 2015 af Heptan
Der står at man skal bruge ligevægtsbrøken, som er givet ved
![K_s=\frac{[A^-]}{[HA]}\cdot [H_3O^+]](https://media.studieportalen.dk/images/equations/LK4YqLiSlyiCcHr3BdX4-A==.gif)
og man kender Ks og [H3O+]. Man skal beregne forholdet [A-]/[HA].
![\frac{[A^-]}{[HA]}=\frac{K_s}{[H_3O^+]}=\frac{10^{-4,09}\ \textup{M}}{10^{-1,4}\ \textup{M}}=0,002](https://media.studieportalen.dk/images/equations/xVq3UtuU71NBGzviNLcxkw==.gif)
Bemærk at forholdet ikke har nogen enhed. Tilsvarende kan man beregne det når pH = 8,4.
Forholdet fortæller, hvor meget der er på baseform i forhold til syreform. Dvs. i mavesækken er 0,2 % på baseformen og 99,8 % på syreform.
Ioner er sværere at optage end neutrale molekyler, så det er lettest at optage acetylsalicylsyre gennem mavesækken.
I tarmen er der meget mere på baseform end på syreform, så der er optagelsen vanskeligere.
Skriv et svar til: Lige meget
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
