Kemi

Hovedkvantetal for hydrogen

21. oktober 2015 af draagerrob (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har en opgave der hedder således:

Er følgende et tillandt kvantetal for et hydrogen atom?

n = 8 l=7 mi=-6

jeg ved godt at n = helt tal, l=helt tal mellem 0 og n-1 og m= helt tal i intervallet -l til l

men jeg mener at have læst at kvantetallene har noget med skallerne at gøre og derfor er jeg blevet itvivl kan kvantetallet blive for højt til at det er mulige kvantetal og dermed gøre kombinationen her ugyldig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2015 af peter lind

Der gælde l<n

 -l≤m≤l


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2015 af Heptan

Det kan ikke blive for højt. n kan gå imod uendelig


Svar #3
21. oktober 2015 af draagerrob (Slettet)

Mange tak :D


Skriv et svar til: Hovedkvantetal for hydrogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.