Matematik

Beregn de to linjers skæringspunkt.

22. oktober 2015 af TingleFinger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Linjerne l og m har ligningerne
l : y = 3x − 7 m : 3x − 2y + 4 = 0
Beregn de to linjers skæringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2015 af mathon

skæring kræver:
                                   3x − 2y = -4   og  3x − y = 7


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2015 af PeterValberg

se video nr. 20 på denne [ VIDEO-LISTE ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2015 af StoreNord

Ligningen for l fortæller dig hvad du kan skrive istedet for y i ligningen for m.

Så bliver m til en ligning du nemt burde kunne løse.

Det har nu fortalt dig hvad skæringspunktets x-værdi er.

x-værdien kan du nu indsætte i ligningen for l.

Det giver dig skæringspunkets y-værdi.

Kombiner nu x-værdi og y-værdi i punktet S=(x,y)=(?.?).


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2015 af mathon

            -3x + 2y = 4
             3x  −  y = 7
   sum:         y = 11   som indsat i    3x  −  y = 7
   giver:
                    3x=7+y=7+11=18

                    x=\frac{18}{3}=6


Skriv et svar til: Beregn de to linjers skæringspunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.