Matematik

Hjælp til ligninger

23. oktober 2015 af Stinabl (Slettet) - Niveau: C-niveau
Jeg har siddet med disse 4 ligninger i et par dage nu, og jeg er stadig fuldstændig lost. Matematik afleveringen skal afleveres i aften, så er der please nogen der vil hjælpe, jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre:(

Ligningerne er:

A) 4*(5x+8)=1/2(7x-12)

B) 3*(11x-3)=3/4(6x-5)

C) 14x-56/6 = 5x-2

D) X/x-5 = 1

Jeg er virkelig lost, er der nogle som er søde og hjælpe?

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2015 af PeterValberg

Se video nr. 2,3,10,11,12,13 (måske dem alle) på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. oktober 2015 af Stinabl (Slettet)

Jeg giver det en chance, Tak:)

Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2015 af mathon

A)
             4(5x+8)=\frac{1}{2}(7x-12)            for at få hele tal multipliceres med 2

             8(5x+8)=7x-12                   gang ind i venstreparentesen

             (40x+64)=7x-12                 plus-parentesen hæves

             40x+64=7x-12

du regner færdig


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. oktober 2015 af mathon

B)
             3(11x-3)=\frac{3}{4}(6x-5)            for at få hele tal multipliceres med \frac{4}{3}

             4(11x-3)=6x-5                   gang ind i venstreparentesen

             (44x-12)=6x-5                   plus-parentesen hæves

             44x-12=6x-5

du regner færdig


Svar #5
23. oktober 2015 af Stinabl (Slettet)

Tusinde tak, det hjalp meget:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2015 af mathon

C)
            14x-\frac{56}{6}=5x-2
     eller

            \frac{14x-56}{6}=5x-2     ?


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.