Matematik

Differentialligning med brøk

23. oktober 2015 af DavidJac (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en differentialligning jeg er lidt usikker på hvordan man løser

f(x)=\frac{2}{x+1}

Jeg ville som regel bruge kvotientreglen når man har en brøk, hvor man har en funktion foroven og forneden, men det kan man ikke i dette tilfælde af hvad jeg kan se, da tælleren i dette tilfælde ikke er en funktion. Hvordan løses den istedet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2015 af mathon

benyt
                \left ( \frac{1}{x} \right ){}'=\frac{-1}{x^2}

                \left ( \frac{k}{x} \right ){}'=\frac{-k}{x^2}

                \left ( \frac{k}{x+1} \right ){}'=\frac{-k}{(x+1)^2}


Svar #2
23. oktober 2015 af DavidJac (Slettet)

Det er kædereglen som du bruger ikke?


Svar #3
23. oktober 2015 af DavidJac (Slettet)

Det passer. Tak! =)


Skriv et svar til: Differentialligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.