Matematik

Tangent - hvordan?

24. oktober 2015 af Julie10Andreasen (Slettet) - Niveau: 10. klasse

f(x) = x^3 - 6x+7

1) Bestem tangentligning for t1 

Grafen for f har en tangent t2, som er paralel med t1-

2) Bestem kordinatsæt til røringspunkt for tangent t2-

Håber i vil være behjælpelige ;-) Skal snart op i termins og vil gene øve :-) Gerne med udregninger mange tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2015 af mathon

Hvilken tangent er t_1\; ?


Svar #2
24. oktober 2015 af Julie10Andreasen (Slettet)

Bestem tangentligning for t1 til graf for f i punkt P(1,f(1)) 

Unskyld glemte denne information :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2015 af mathon

Punkt-hældningsformlen for en ret linje
giver
                                  y-y_o=a(x-x_o)
som i
tangenttilfældet
er
                                  y-f(x_o)=f{\, }'(x_o)(x-x_o)

                  t_1\! \! :           y-f(1)=f{\, }'(1)(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2015 af Amalie110199 (Slettet)

Hvordan løser man opgave 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2015 af mathon

                  t_1\! \! :           y-f(1)=f{\, }'(1)(x-1)

                  t_1\! \! :           y-2=-3(x-1)

                  t_1\! \! :           y=-3x+5

Tangenten t_2 er parallel med tangenten t_1 dvs tangenterne har samme hældningskoefficient:
hvoraf
                 f{\, }'(x)=-3\; \wedge\; x\neq1               

                 3x^2-6=-3 

                 x^2-2=-1 

                 x^2=1\; \wedge\; x\neq1 

                 x=-1

t_2{\, 's} røringspunkt  R_2=(-1,f(-1))


Skriv et svar til: Tangent - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.