Matematik

Differentialkvotient - hjælp? :-)

24. oktober 2015 af Julie10Andreasen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, skal hjælpe min veninde med matematik i 1.g. Vi øver nemlig sammen. Håber I vil hjælpe

1 = Bestem diferentialkvotien for funktion, f, som er f(x)= (x+2)/(x-3 )

i alle de x0, hvor funktionen er differentiabel????????????

2 = Bestem tangentligning for t i punkt med kordinatsæt (0, -2/3) ??????????

3 = Grafen for f har en anden tangent med samme hældningkoefficient som t: 

bestem ligning for denne anden tangent?????????

MANGE TAK PÅ FORHÅND, skønne dejlige mennesker. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2015 af mathon

      f(x)=\frac{x+2}{x-3}\; \; \; \; \; x\neq3
1)
           Beregn f{\, }'(x) ved brug af kvotientreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2015 af axox (Slettet)

f'(x)=(f(x)-f(x_0))/(x-x_0) løs denne


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2015 af axox (Slettet)

f(x) =((x+2/x-3)-(x_0 +2/x_0-3))/()x-x_0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2015 af mathon

kvotientregel:
                           \left ( \frac{f(x)}{g(x)} \right ){}'=\frac{f{\, }'(x)g(x)-f(x)g{\, }'(x)}{(g(x))^2}\; \; \; \; \; g(x)\neq0        


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2015 af Amalie110199 (Slettet)

Jeg sidder med en opgave der minder om 2 og 3 hvordan løser man disse? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2015 af mathon

                         f{\, }'(x)=\left ( \frac{x+2}{x-3} \right ){}'=\frac{1\cdot (x-3)-(x+2)\cdot 1}{(x-3)^2}\; \; \; \; \; x\neq3

                         f{\, }'(x)=\frac{-5}{(x-3)^2}\; \; \; \; \; x\neq3


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2015 af mathon

Tangentligning på punkt-hældningsform:

                    t\! \! :\; \; y-f(x_o)=f{\, }'(x_o)(x-x_o)     med  (x_o,f(x_o))=(0;-\tfrac{2}{3})


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2015 af Frederikhh98 (Slettet)

Dette giver da ikke mening


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2015 af Frederikhh98 (Slettet)

Differentialkvotienten er -5/(x-3)^2


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2015 af Frederikhh98 (Slettet)

hvordan løses opagve 2 så


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2015 af Frederikhh98 (Slettet)

og for den sags skyld 3


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. oktober 2015 af Ferrariprinsen (Slettet)

y=-0,5555556x-(2/3)

så finder du i den sidste bare med samme hældningskoefficient: 

y=-0,5555556x+b

Ret mig hvis det ikke er sandt


Brugbart svar (1)

Svar #13
25. oktober 2015 af mathon

           

            t\! \! :\; \; y-f(x_o)=f{\, }'(x_o)(x-x_o)

            t\! \! :\; \; y-\left(-\frac{2}{3}\right)=-\frac{5}{9}(x-0)

            t\! \! :\; \; y=-\frac{5}{9}x-\frac{2}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. oktober 2015 af Ferrariprinsen (Slettet)

Kan du lige vise hvordan 3 udregnes


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. oktober 2015 af mathon

3)
            t_1\! \! :\; \; f{\, }'(x)=\frac{-5}{(x-3)^2}=-\frac{5}{9}\; \; \; \; x\notin\{0,3\}

                     \frac{(x-3)^2}{5}=\frac{9}{5}\; \; \; \; x\notin\{0,3\}

                     (x-3)^2=9\; \; \; \; x\notin\{0,3\}

                      x-3=\pm 3\; \; \; \; x\notin\{0,3\}

                      x=6\; \; \; \; x\notin\{0,3\}

                   t_1\! \! :\; \; y-f(6)=-\frac{5}{9}(x-6)    

som reduceres
til formen:
                      y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. oktober 2015 af AnneMarie96 (Slettet)

Hvordan reducerer jeg y-f(6)=-5/9(x-6)

udover bare at flytte f(6) over 


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

Følger lige med


Brugbart svar (0)

Svar #18
29. oktober 2015 af mathon

                 t_1\! \! :\; \; y-f(6)=-\frac{5}{9}(x-6)

                 t_1\! \! :\; \; y-\frac{8}{3}=-\frac{5}{9}x+\frac{10}{3}

                 t_1\! \! :\; \; y=-\frac{5}{9}x+\frac{10+8}{3}

                 t_1\! \! :\; \; y=-\frac{5}{9}x+6


Skriv et svar til: Differentialkvotient - hjælp? :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.